11/01/13 12:09
(http://www.hsnovini.com/)

Плащат на полицаите за специфични условия на труд

Снимка: Пресцентър на МВР

Средствата за специфични условия на труд на полицаите ще бъдат изплатени до края на годината. Това увери главният секретар на МВР гл. комисар Светлозар Лазаров след среща с министъра на финансите Петър Чобанов, информират от пресцентъра на МВР.

Министерството на финансите е гарантирало, че ще бъдат изплатени всички пари за специфични условия на труд, в това число и ваучери на полицаите. Дължимото ще бъде изплатено до края на годината, въпреки че задълженията са трупани с месеци. Това е резултат от добрия диалог между двете институции, подчерта Светлозар Лазаров. Той уточни, че се е срещнал с финансовия министър по разпореждане на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев.

Друга тема на разговора между Светлозар Лазаров и Петър Чобанов е била  подобряването на ефективността от мерките за противодействие на контрабандата. Двамата са коментирали да бъде засилен още повече контролът по външни и вътрешни граници на страната ни. Това ще стане с поставянето на скенери не само на ГКПП-тата, но и в дълбочина, в 30-километровата зона на отговорност на ГД „Гранична полиция”.

„Новите мерки са наложителни, тъй като митническите служители нямат възможност да проверяват всеки транзитен ТИР”, обясни Лазаров. Другата причина според него е избягването на излишно натоварване на трафика на граничните пунктове и на затруднения за бизнеса. Ще бъдат монтирани и допълнителни камери, които да следят за качеството на проверките. Така ще се върви към 100-процентов технически контрол.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване