11/02/13 11:22
(http://e-vestnik.bg/)

Изтрещяване, Фейсбук…

В страницата на e-vestnik във Фейсбук пуснахме малък шеговит статус от джазмена Васил Пармаков:

”Е добре, де. Да речем, че пустия му Орешерски в крайна сметка кандиса и подаде оставка. И после - кво???? Идват избори. БСП отново печели властта (според прогнозите). И пак съставят кабинет начело с Орешарски. И колелото на абсурда се завърта отново… Или да кажем, че бат ти Бойко (в крайна сметка) успее да вземе властта. И тогава - ОООООО, ЧУДО! Чудо невиждано! На небето изгряват едновременно 5 слънца и 3 луни. Кравите и овцете по полето започват да пеят благодарствени химни. Пилетата се раждат с по 17 бутчета. Ябълките и крушите дават по 16 реколти годишно. Всички шосета от само себе си се превръщат в бундесарски аутобани! В Стара планина избликва нефт – и намират неизчерпаеми диамантени залежи.Природата ликува. Хората се прегръщат като братя и се чукат по улиците – кой с когото свари. Ей така ги виждам аз нещата. Егати капаните без изход, дето ги живеем, мамата си тракаааа…”

Повечето потребители във Фейсбук го подкрепят. Но има и по-особени коментари. Например:
„Леле, какви сте ми миризливи комунисти! Не сте журналисти, а ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ!” (от Св. Иванов, 52 г., завършил СУ).
Или:
„това което пишити не трябва да се случи трябва нова полетика а комунисти те вън от страната 60 години стига вече. (правописът е запазен, в профила си жената, пенсионерка от с. Тертер, Русенско, пише по същия начин - виж тук). Политическата запалянковщина не познава възраст, пол, образование.

Друг ден в страницата споделяме статус на Тома Белев за Ропотамо, който обръща внимание на новина, която друг би пропуснал - дават там концесия за ловно стопанство, която ощетява държавата. И отдолу някакъв се гневи: “Не ни отвличайте вниманието, първо смяна на режима, после е ред на края с далаверите!!!”

Пуснахме в събота в e-vestnik материал за млада актриса (виж тук), под него отново някой се гневи – „Браво, e-vestnik, признавам си, че сте МНООООГО актуални! Но аз предпочитам да чета за студентската ОКУПАЦИЯ на СУ” (а то не е като да нямаше материали за студентите).
Няма да цитираме обиди и как сме се продали на „торбата с лайна” Пеевски и т. н.

Изглежда в интернет някои са изтрещели. Група хора развиват някакъв синдром, с очевидна психическа нестабилност и искат да четат само революционни призиви. Такива из Фейсбук наричат от време навреме комунисти дори двамата от основните организатори на протестите Асен Генов и Комитата.

Кои са тези запалянковци? Ето един елементарен разрез на обществото:
На последните избори от 100 българи с право на глас, 48 не гласуваха. От останалите 52-ма приблизително 15 гласуваха за ГЕРБ, 14 за БСП, между 3 и 4 за ДПС и 3 за Атака (който не му се вярва, да вземе калкулатор и да смята по резултатите от изборите). Малко под двама души са гласували за Кунева, 1,5 за ДСБ. Сега има малко промяна - ГЕРБ и БСП приблизително са се изравнили, а някои са се обединили, но бройката не се променя.

И от всички тези, най-радикалните, които живеят в революционен плам, са не повече от 5-10 души на 100 българи с право на глас – от различни партии. Някои са запалянковци по Бойко, от онези, които пишат стихове за него, но повечето са предимно от малки групи, които сами не могат да се класират в парламента.

Няма изгледи при тях да настъпи осъзнаване и да започнат да убеждават, вместо да обиждат останалите. Ще трябва всички да ги търпят.

Публикувана на 11/02/13 11:22 http://e-vestnik.bg/19070/iztreshtyavane-feysbuk/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване