11/03/13 09:01
(http://www.klassa.bg/)

Лудогорец изнесе футболна лекция на Славия

Шампионът Лудогорец отново оглави еднолично временното класиране в "А" група, след като днес "орлите" разгромиха с 4:0 гостуващия Славия в среща от 16-ия кръг.

Роман Безяк на два пъти, Марселиньо и Дани Абало бяха точни за водения от Стойчо Стоев отбор, като успехът на домакините можеше да бъде и още по-изразителен, ако не бяха пропуските пред вратата на Стефано Кунчев.

Така Лудогорец събра актив от 37 точки на сметката си, изпреварвайки с три повече втория Литекс. Днес "оранжевите" претърпяха трето поражение за сезона, отстъпвайки с 1:2 на Ботев в Пловдив.

Славия пък записа втора загуба под ръководството на Милен Радуканов, който дебютира именно с поражение при визитата на Берое. Срещу Черно море "белите" поеха глътка въздух и спечелиха, за да се стигне до тежкото поражение в Разград. Славия остава с актив от 14 точки, заемайки едва 10-о място във временното класиране на "А" група.

Едва ли Милен Радуканов е предполагал, че днешният двубой между Лудогорец и Славия може да започне толкова лошо за неговия отбор. Още до 16' резултатът вече бе 3:0 в полза на "орлите", които нанизаха два гола още в първите шест минути на срещата.

Лудогорец изнесе футболна лекция на СлавияБулфотоВ 4' резултатът на "Лудогорец Арена" бе открит, а точен за 1:0 бе Роман Безяк. Словенецът овладя една топка на границата на наказателното поле и с изстрел в ъгъла матира Стефано Кунчев.

Две минути по-късно Лудогорец удвои, а точен отново бе Безяк. "Деветката" на домакините засече от въздуха центриране на Шоко, бележейки красиво попадение за 2:0.

Объркването в играта на Славия продължи, като в 16' резултатът стана и класически. Марселиньо и Витиня разиграха на двойно подаване, а първият умело завърши атаката за 3:0.

И през втората част гостите от Славия с нищо не показаха, че могат да се противопоставят на своя домакин, докато Лудогорец продължи да играе за своята публика.

В 49' Марселиньо изведе Бургзорг очи в очи с вратаря, но халфът се забави и бе успешно блокиран. В 54' Безяк имаше шанс за хеттрик, но словенецът не успя да преодолее Кунчев. В 60' и Върджил Мисиджан излезе очи в очи със стража на "белите", но и той не съумя да вкара.

В крайна сметка до четвърти гол се стигна, а точен в 71' бе Дани Абало. Центриране на Марселиньо прехвърли Стефано Кунчев, а испанският нападател на домакините лесно вкара на празна врата за 4:0.

И до края на срещата Лудогорец продължи да атакува, като "белите" бяха близо до инкасиране на пети гол. В 81' единствено намеса на Стефан Велков лиши Жуниор Кишада от попадение, а малко преди края отново бразилецът стреля, но неточно.
















iNews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване