11/03/13 08:55
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров отново ще поиска затваряне на границата

Националистическата партия "Атака" проведе в протестен митинг в Елхово, където е един от големите бежански центрове в България по пътя на вълната от бежанци от Сирия.

Протестният митинг се състоя пред сградата на общината под наслов "НЕ на мюсюлманската бежанска вълна!".

В Елхово наскоро бе разкрит временен разпределителен център за бежанци, чийто капацитет от около 300 души е вече запълнен.

"Ние сме против България да приема такива хора, да ги обявява за бежанци, да им дава условия, подслон, при условие, че нямаме пари за нашите пенсионери.

Сега ние готвим ново предложение, правителството да бъде задължено да експулсира нелегалните имигранти и да затвори границата за нови", заяви Сидеров,

цитиран от БНР. Бедността на България и липсата на средства за социално застрашените е основният мотив участващите в митинга да протестират срещу бежанците.

"По-добре страните - богатите и силни страни, като Франция, като Англия, като Германия, да ги вземат на тяхна територия и да се грижат за тях”, коментира участник в протеста.

В проявата участваха депутати от парламентарната група на партията, регионалните ръководства на Бургас, Сливен и Ямбол, местни ръководства, членове и симпатизанти на ПП"Атака".

Сидеров разкритикува партиите, че прекалено много се съобразяват с исканията на Европейския съюз, а правителството е длъжно да изпълнява решенията на Народното събрание, а не негови представители да ги коментират или отричат.

"Не изключвам провеждането на предсрочни парламентарни избори, но ако резултатите им повторят сегашната ситуация, няма да има смисъл от тях. Новите избори за Народно събрание трябва да доведат до масирано присъствие на националисти в него - поне 50%", каза Сидеров.

Последните проучвания на общественото мнение не отреждат място за Атака в следващия парламент. В настоящия те имат 23 места (от 240 депутати).

 

БТА

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване