11/08/13 13:34
(http://noresharski.com/)

Варнeнци отбелязват 10 ноември с голям протест

Протестните действия във Варна продължават с отбелязването на ключовата дата 10 ноември с послание „ВДИГНИ ОЧИ И БЪДИ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!“. Събитието е обявено за 10.11.2013 г. от 14 часа пред Община Варна.

Целта му е „да насочи вниманието към тъжната равносметка за развитието на страната и българското общество – 69 години комунизъм, 24 години фалшив преход, 2 млн. прокудени българи, фасадни свобода и демокрация, липса на морал и справедливост, превръщането на България в приватизирана държава!“.

След началото на окупацията на аулите в редица университети от Ранобудните студенти много настоящи и бивши студенти на Икономически университет – гр. Варна и Техническия университет в града подкрепиха своите колеги и се включиха в протестните действия.

На проведения на 02.11.2013 г. протест под наслов „Ние сме с вас” бяха събрани пари в помощ на студентите окупатори, които са предадени чрез посредничеството на участник в Орешарски марш. Протестиращите граждани изпратиха доброволно събраната сума с обръщение към студентите, в което се казва:

Ние, гражданите на град Варна, и фейсбук група „Варна казва:“ подкрепяме безрезервно Вашия протест. Обръщаме се към Вас като символ на бъдещето на нашата любима страна с призив да не отстъпвате от основните искания на протестите до момента, зад които заставаме и ние – оставка на правителството, бързи промени в Изборния кодекс и провеждане на предсрочни парламентарни избори. Само чрез постигане на тези искания, протестите ще постигнат основната си цел – справедливост основана на морал.

Вие и поколенията след Вас сте тези, които тепърва ще градите своя живот и е изключително важно да не се налага да избирате между Терминал 2 и робство на ДС и БКП в лицето на бивши агенти, комунисти и техните деца получили „привилегията“ да управляват обществените отношения без да са го заслужили. А ние, които в годините на фалшивия преход, се борихме, но не успяхме да изградим общество основано на демокрация и морал, заставаме до Вас в тази битка и ще Ви подкрепим със всички сили и с цялото си сърце. С вас сме до края!“

The post Варнeнци отбелязват 10 ноември с голям протест appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване