11/08/13 10:00
(http://www.hsnovini.com/)

Премахват 12 павилиона на Неделен пазар догодина, решиха съветници

Дванадесетте търговски павилиона на територията на Неделен пазар да бъдат премахнати в началото на следващата календарна година. Това прие, като позиция, на извънредно заседание комисията по пазари и тържища към ОбС-Димитровград, с председател Петя Тошкова. 

Съветниците решиха още да бъде изготвено становище за преместването на масите и да бъдат осигурени места в същия или други подходящи сектори за засегнатите търговци.

Масите трябва да бъдат  демонтирани поради изграждането на пешеходен мост в района на Неделен пазар, който да поеме трафика от хора от двете страни на жп-линиите след като стартира строителството на новия жп надлез на бул.”Трети март”, идната пролет.

Решението на комисията е пряко свързано с осигуряване на нормалната работа и печалба на търговците по време на силните пазарни дни по Коледните и Новогодишните празниците, коментира Тошкова. И настоя в замяна засегнатите търговци да получат подходящи на маси на същия или на съседен сектор. На заседанието на комисията бяха поканени да присъстват още кметът Иво Димов, временният шеф на ОП СПИОПТ Димитър Вълчев и гл.архитект Томи Томов, както и членовете на комисията по ТСУ.

За датата на начало на строителните дейности на територията на Неделен пазар от администрацията очакват да бъдат информирани от Администрацията след провеждане на среща между ръководството на Димитровград, НКЖИ и фирмата-изпълнител “Терна”, идната седмица.

„Очаквам управата на ОП СПИОПТ да си свърши работата добре, за да няма недоволни търговци на засегнатите обекти”, коментира председателя на ПК „Търговия, общински пазари и тържища“ г-жа Петя Тошкова.

За деветмесечието на тази година Неделното тържище е генерирало приходи в размер на 2,8 млн. лв.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване