11/09/13 19:22
(http://www.hsnovini.com/)

Преизбраха за председател на “Обединени земеделци” Петя Ставрева

Петя Ставрева

Досегашният председател на ПП “Обединени земеделци” Петя Ставрева бе преизбрана да оглави партията за втори мандат, от делегатите на ІІІ конгрес на партията. Форумът се проведе днес в столицата. В него участва и Анастасия Мозер – почетен председател на организацията.

„Преди две години заявих волята си да работя за силен и независим Земеделски съюз, който обединява хората, споделящи земеделската кауза. От тогава до днес за мен най-важна винаги е била нашата организация, защитата на интересите на съюза и налагането на ясно различим профил на Обединени земеделци“, заяви преди това Петя Ставрева.

Ставрева подчерта, че мястото на Обединени земеделци е в център-дясно и затова е много важна консолидацията на демократичното пространство.

„Днес сме се събрали в едно съдбоносно време за България, в което има много въпроси за разрешаване, има и много надежди за едно честно отношение към политиката, има желание да се чуе истината и да се потърси това, което ни обединява. Нашата организация е преживяла много преврати, вмешателства, но е успяла да запази своята същност на демократична партия, парирала е посегателствата към нейните ценности и позиции“. С тези думи Анастасия Мозер – почетен председател на ПП Обединени земеделци приветства делегатите и гостите на III конгрес на организацията.

Петя Ставрева представи приоритетите на партията, сред които е аграрната реформа в България. „Тя трябва бъде създадена в диалог с институциите, браншовите организации, агробизнеса и аграрната наука и да постави приоритетите в аграрната политика на държавата в следващите 20-30 години с най-важният аргумент – да защитим националните интереси на България“.

„От Обединени земеделци първи повдигнахме въпроса за изтичащия мораториум за продажба на земя на чужденци и посочихме необходимите промени в законодателство, за да защитим българските интереси. Крайно време е да има дългосрочна национална стратегия за българската земеделска продукция на родния пазар и зад граница“, каза още Петя Ставрева.

Обединени земеделци заявиха, че подкрепят справедливите искания на животновъдите, както и протестите на студентите за демократично развитие на България и за морал в политиката.

Сред официалните гости на форума бяха Божидар Лукарски – председател на СДС,  Маргарита Бойчева – зам. председател на „Синьо единство“, Корман Исмаилов – председател на Народна партия свобода и достойнство, Жаклин Толева – председател на „Български демократичен форум“, Александър Йорданов – почетен председател на Национално сдружение „България си ти“, Варшава Максимова от КНСБ и др. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ЕНП Жозеф Дол изпратиха поздравителни адреси до Обединени земеделци.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване