11/09/13 09:06
(http://www.hsnovini.com/)

Японско дуо изнесе концерт с 60 звънчета в узунджовската църква

Японското дамско дуо ”Belly Love“ представи днес вторият си концерт в община Хасково. Музикантите от страната на изгряващото слънце представиха уникалното си творческо концертиране в църквата „Успение Богородично“, в село Узунджово. В храма, Божествената света литургия отслужиха отец Митко и отец Никола.

Минути по-късно японското дамско дуо изпълни с помоща на 60 звънчета българската естрадна песен „Една българска роза” на Паша Христова и „Хубава си моя горо”. Прозвучаха и няколко японски песни, една от които посветена на жертвите от земетресението във Фукошима.

Музикантите споделиха пред Хасково Новини, че са щастливи, че са свирили в българска църква, защото акустиката е уникална. „България е много красива страна, а Хасково прекрасен и зелен град. Радваме се, че показахме нашето изкуство пред местната публика”, споделиха двете дами Айко Фуджие и Ерико Иноуе.

За краткия си престой, гостите от Япония разгледаха областния град. Те посетиха и Александровската гробница, музеят на която бе открит официално през 2009 г. от Техни Императорски Височества Принц и Принцеса Акишино.

Дамското музикално дуо ”Belly Love“ на Айко Фуджие и Ерико Иноуе е създадено през 2007 г. Изнася концерти в цяла Япония. За първи път гостува в България. На уникалното концертиране на дуото се радва публиката в София и Хасково. Представянето им в областния град бе вчера на сцената на Драматичния театър „Иван Димов”.

Концертите на ”Belly Love“ се организират от Японско-българския икономически комитет със съдействието на Посолството на Япония в България и Туристическия информационен център на Община Хасково. Те са част от програмата на 24-тите Дни на японската култура в България, която тази година е наситена с музикални събития.

Гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

Църквата „Успение Богородично“ в село Узунджово

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване