11/11/13 15:18
(http://www.hsnovini.com/)

Млади етнографи със стипендии

10- токласничката Антония Цонева и 11-токласничката Нели Недева от Школата по етнография към Младежки център се върнаха със стипендии от националния конкурс под надслов „Ние сме във времето и времето е в нас. То нас обръща и ние него обръщаме”. Той се провежда от клуб „Родолюбие“ за 21 – ви път.

Антония Цонева бе класирана за реферата си „Седянката в Тракия” на трето място. 10- токласничката от ФСГ се явява за пръв път на националния конкурс и успяла да впечатли журито.

Нели Недева бе удостоена с грамота на същата позиция за своята презентация ” Българката -нежната сила на историята”. Тя е участвала в конкурса за трети път като предходната година също станала стипендиантка.

8-мокласничката Десислава Господинова участва също за трети. Тя се отличи сред силните участници от цялата страна като стана на първо място с презентацията си Узунджовския панаир.

Десислава спечели грамота за 2 –ро място за реферата „Васил Лески в Хасково и хасковски революционен комитет”.

Ръководителят на школата Нели Арнаудова също получи грамота за отличие за консултант. От шест стипендии в национален мащаб , две отишли при нейните възпитанички, похвали се тя. Стипендиите се получават в срок от 12 месеца и са ½ – ра от минималната работна заплата.

Възпитаниците на Арнаудова получиха и книги. Връчването на наградите на победителите в конкурса се състоя в Националния военно-исторически музей в София в петък.

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 


Анжелина Яневa

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване