11/11/13 13:00
(http://www.hsnovini.com/)

ЦОП изгради асансьор за 71 бона, в помощ на потребители с увреждане

Асансьорът за 71 000 лева

Асансьор за 71 000 лева изгради Центърът за обществена подкрепа в Хасково, който се помещава на втория етаж в малкия бизнес център. Съоръжението ще улесни значително достъпа на потребителите, сред които са и хора с увреждания. Средствата за изграждането на модерния асансьор са заделени от бюджета на социалното звено.

“Асансьорът е пригоден за инвалидни колички. Хората със специфични потребности могат да използват и рампата, която се намира до Областния информационен център”, сподели директорът на ЦОП-Хасково Георги Рахатев.

За потребителите на услугите на центъра е направен ремонт и на тоалетната. Тя е изцяло адаптирана за нуждите на хора с увреждане. От началото на годината до днес 150 души са ползвали услугите на Центъра за обществена подкрепа. Капацитетът на социалното заведение е за 40 души, а към настоящият момент потребителите са 52-ма. Центърът предлага консултативни социални услуги на нуждаещите се от общината.

Ремонтирана е и тоалетната на втория етаж в Малкия бизнес център, където се помещава центъра

“Помагаме на деца и семейства в риск. Те основно се изпращат от отдел „Закрила на детето”, на база тяхна преценка”, припомни Рахатев. В центърът работят 8 специалисти, сред които психолози и социални работници.

Репортаж гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

Потребителите със специални потребности могат да използват рампата, която се намира пред Областен информационен център

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване