11/17/13 11:31
(http://www.hsnovini.com/)

Студентите в Хасково: “България каза: Орешарски, върви си!”

Хасковските студенти излязоха на протест срещу правителството. Близо 50 души днес издигнаха лозунги против управляващите и развяха трибагреници на площад „Свобода”. С викове „Оставка!” и плакати „Вдигайте си чуковете и сърповете!”, „България каза: Орешарски, върви си!”, „Протестираме, за да не емигрираме!”, „Вън боклуците от парламента!”, скандираха студентите.

Протестът бе организират в социалната мрежа, където получи подкрепа от над 500 души. Малцина обаче излязоха в обявения час, да изразят позицията си.

Имахме два дни за организация. Следващата седмица очаквам повече млади хора да се присъединят към протеста, сподели един от организаторите студент по право в УНСС – София Румен Койнов.

01:04 „Подкрепям протеста, защото е справедлив. Това е протеста на хората, на които им пука. Също и на тези, които искат да видят промяна в политическата система. Искаме незабавно оставка на правителството. То не е представител на народната воля”, сподели за Хасково Новини студентът по право Румен Койнов.

Сред протестиращите е младата майка Илияна Добромирова. Тя е завършилата магистратура в УНСС, специалност „Човешки ресурси”. „Тук съм да дам своята подкрепа на студентите. Настояваме правителството да подаде оставка. Ние сме за промяна. Студентите трябва да останат в България, а не да емигрират”, каза Илияна. Тя настоява да бъде вдигнато майчитството, също да има работа за завършилите студенти.

Към протеста се присъединиха и бъдещи студенти от областния град. Сред тях бе и Таня Панайотова, която сподели че не вижда смисъл да продължи образованието си,  тъй като след това няма да може да се реализира. На протеста е, защото иска промяна, работа за младите, които напускат страната ни.

Освен студенти протестът подкрепиха и пенсионери. „Заедно с младите сме на протеста, защото искаме да се защитят правата на пенсионерите. На студентите ще кажа да не се очакват. Предадат ли сега фронта с тях е свършено, свършено е и с България, защото сега е момента тези мошеници да си отидат. Ние нямаме нито правителство, нито народни представители”, сподели хасковлията хаджи Йордан Петров.

Студентите се заканиха да протестират и другата неделя на площад „Свобода”.

Репортаж от протеста гледайте във видео новините на сайта в понеделник.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване