11/18/13 09:53
(http://noresharski.com/)

Ранобудните Мъдри

Автор: Юрий Йорданов

Решението на Ранобудните студенти НЕ е ОТСТЪПЛЕНИЕ, А МЪДРОСТ! Решението на студентите е крачка към големия успех на Гражданското общество, която е крачката на Мъдростта! Невинни жертви на Битката ни не трябва да има!

Няма морална битка, спечелена с цената на невинни жертви!

Векът е XXI! България не е Франция от 1968! Но и Станишев или Местан не са Дьо Гол. А Йовчев не е Карл Филип Готфрид фон фон Клаузевиц!

Нищо не е същото, но е същото! Защото става дума за битка на едни души с морал с други – души без морал. Става дума за битка с много „сражения“. Битката, която не е война! В XXI век, сред обществото на цивилизованите народи, в България, моралът на гражданското и „моралът“ на ретроградното са в спор кой е победил.

В историята всичко се повтаря. Повтарят се бунтовете на студентите и техния свободен дух с ретроградното и запъналото се минало. Повтарят се и принципите, през които в битката се ражда новото. Повтарят се човешката глупост и наивност. Повтарят се Мъдростта и „свещената“ наивност. Никога само с думи, но и с жестове!

Древнокитайски военен стратег и мислител Сун Дзъ (544 пр.н.е. – 496 пр.н.е.) е казал простите думи:

„Този, който знае, кога може да се сражава и кога не може – той ще е победителят.“

„Ако познаваш врага и познаваш себе си, не трябва да се страхуваш дори от хиляди битки. Ако познаваш себе си и не познаваш врага, за всяка победа ще получиш страхотно поражение. Но ако не познаваш себе си и не познаваш врага, то тогава ти си глупак и ще търпиш поражение във всяка една битка.“

Сун Дзъ, „Изкуството на войната“

Има оше един велик военен стратег, който ни дава ключ да разберем какво става днес и сега в България – германския военен теоретик Карл фон Клаузевиц, написал военния трактат „За войната“ преди 150 години:

„Най-трудното е: възможно най-добре да се подготви победата; това е незабележима заслуга на стратегията, за която тя рядко получава похвала.“

Карл фон Клаузевиц, „За войната“

Повече от 25 века след Сун Дзъ и век и половина след Клаузевиц, днешна България, будещите ни студенти и мъдростта се „срещнаха“ в Декларацията на Ранобудните студенти.

Всяка интерпретация на Мъдростта на младите български студенти като остъпление ще бъде потвърждние на глупостта на запъналите се във властта и тяхната пропаганда! Защото векът е XXI! Битката на Млада и модерна България с ретроградното на XX век не е спряла!

Голямата победа идва. Предстои! Няма Отстъпление, има Мъдрост. Има големи цели, в които България търси в XXI век път към себе си през ума, душата и мъдростта на Ранобудните Мъдри! Чуйте историята, Българи!

Браво Ранобудни Мъдри!

The post Ранобудните Мъдри appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване