11/20/13 15:14
(http://www.hsnovini.com/)

Гласуват работното време на търговската мрежа

На 29 този месец общинските съветници ще гласуват да бъде определено  работното време на магазинната мрежа, заведенията за обществено хранене и ателиетата за услуги, като стриктно се спазват изискванията за шум и музика, смущаващи спокойствието на живеещите в жилищните сгради от 22.00 до 07.00 ч. за зимния период и от 23.00 до 7.00 ч. за летния.

За търговски обекти, които с дейността си предизвикват шум и се намират до 30 метра от жилищни сгради, както и за такива, разположени в сграда с режим на етажна собственост, работното време ще е от 7.00 ч. до 22.00 ч. за зимния период и от 7.00 ч. до 23.00 ч. за летния период.

Търговецът може да предложи работно време извън посоченото ако представи протокол от РЗИ-Хасково или лицензирана лаборатория за съответствие с допустимите нива на шум. За заведения, които се намират в жилищна сграда с режим на етажна собственост се изисква и съгласие на 50% + 1 от собствениците, включително съгласието на всички съседи.

Измененията от Наредбата за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на Община Хасково са във връзка със зачестилите жалби в администрацията за вдигане на шум в нощните часове на деня и за осигуряване на спокойствие и отдих на гражданите. Поради това е необходимо да се определят по-строги правила при използването на озвучителна техника в търговски обекти, особено в такива, които са разположени в сгради с режим на етажна собственост, се посочва в докладната.

Освен това е нужно да се определи работното време на заведения на открито до жилищни райони.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване