11/20/13 11:19
(http://offnews.bg)

Депутатите нехаят за протестите навън

Протестът на студентите минава край сцената на КНСБ

Три протеста – на студентите, на КНСБ и на таксиметровите шофьори, се провеждат в сряда по обяд край парламента и блокират движението в центъра на София.

Демонстрациите навън обаче не се отразяват върху работата на парламента. Макар че музиката от тонколоните, разположени при протестната сцена на КНСБ, отеква чак в кулоарите на парламента, депутатите не са притеснение. Освен дебатите от пленарна зала в Народното събрание се чуват и исканията, които протестиращите отправят по мегафон.

Единственият ефект, който протестиращите постигат, е да събират любопитните погледи на депутатите, които надзъртат към паметника на Цар Освободител през прозорците на парламента.

Петър Курумбашев от “Коалиция за България” коментира, че е свикнал с демонстрациите край парламента до такава степен, че когато пред Народното събрание няма протестиращи, се чувства неестествено.

Зам.-председателят на “Атака” Павел Шопов също изтъкна, че не вижда нищо особено в протестите пред парламента, защото ситуацията е такава от месеци. Според него е нормално край Народното събрание да има вълнения.

Георги Свиленски от “Коалиция за България” пък определи като “странен” факта, че в един ден се провеждат няколко протеста и изрази надежда всичко това да е случайно, а не плод на целенасочени действия.

Единствените “затрогнати” от протестите съвсем очаквано представителите на опозицията. Бившият здравен министър Десислава Атанасова коментира, че според нея вече са се събрали достатъчно причини, заради коити управляващите трябва да се съобразят с исканията на протеста и да подадат оставка.

Статията "Депутатите нехаят за протестите навън" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване