11/22/13 10:42
(http://offnews.bg)

Станишев: Митингът не ни струва 1 млн. лв., а само няколко десетки хиляди

Сергей Станишев (кадър от събора на БСП на Бузлуджа)

Мога да ви кажа, че разходите на централата, на Националния съвет на БСП е в рамките на десетки хиляди лева, обяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Сергей Станишев на въпрос наистина ли един милион лева са дали двете партии за съвместния митинг в подкрепа на правителството в София на 16 ноември.

Привърженици на двете партии от цялата страна бяха докарвани не само с автобуси, както се прави по принцип, но дори бяха наема влакове от БДЖ.

“Тези пари са публични – за сцена, за медийното отразяване – пуснахме два платени репортажа, за да се види от хората това нещо.

Още преди две седмици информирах, че разходите са и на местните структури, които имат собствен бюджет. Ние не малка част от субсидиите прехвърляме към местните структури. Не сме правили разчет при нас”, обясни още Станишев.

Според него е по-интересен въпросът кой плаща за автобусите на “спонтанно протестиращите, които щурмуваха парламента”.

“Защото разходите на партиите, в това число на БСП, подлежат на много строг контрол от страна на Сметната палата – те са публични, качени са на сайт, прави се ежегодна проверка. А разходите на тези парапартийни формирования и сенчести никой не ги контролира, направете журналистическо разследване”, апелира лидерът на социалистите..

Статията "Станишев: Митингът не ни струва 1 млн. лв., а само няколко десетки хиляди" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване