11/26/13 12:00
(http://www.hsnovini.com/)

В Хасково откриват детска площадка в кампания за разделното събиране на отпадъци

ЕКОПАК България и Община Хасково стартират регионална информационно-образователна кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки и правилното им изхвърляне в трицветните контейнери. Кампанията е под надслов „Хасково събира разделно! Защото искаме чисти улици, защото ценим природата, защото знаем, че има смисъл”.

В рамките на кампанията на 28 ноември ще бъде открита детска площадка в кв. “Изгрев“ (пресечката на ул.“Младежка“ и ул.„Подем“). Откриването ще бъде от 10.30 ч. в присъствието на Кмета на Община Хасково – Георги Иванов и Изпълнителния директор на ЕКОПАК България АД, Тодор Бургуджиев.

Предстои камионите, които извозват отпадъците да бъдат снабдени с GPS. По този начин ще могат  да бъдат проследявани точно какъв боклук извозват, сподели за Хасково Новини изпълнителният директор на ЕКОПАК България, Тодор Бургуджиев.  Той отчете, че от началото на тази година до края на октомври, благодарение на разделно събраните и предадени за рециклиране отпадъци от опаковки бяха спасени от изсичане над 1 400 дървета, спестени 300 хил. квч. електроенергия, 3,3 млн. литра питейна вода, 260 барела петрол и намален обема на депонираните отпадъци със 400 куб.м.

Гледайте във видео новините на сайта. 

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване