11/26/13 08:34
(http://offnews.bg)

Орешарски: Не е предрешено кой ще строи реактора в Козлодуй

Пламен Орешарски

Въпросът кой ще изгражда седми реактор в АЕЦ „Козлодуй“ все още не е решен, заяви в Букурещ премиерът Пламен Орешарски, цитиран от БГНЕС.

„Предстои много дълъг път на проекта за изграждането на 7-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, на много предварителен стадий е проектът и още е рано за каквито и да е коментари“, каза Орешарски.

Думите му идват, след като в събота енергийният министър Драгомир Стойнев се прибра от САЩ и застана твърдо зад идеята реакторът да бъде доставен от американската фирма „Уестингхаус“.

Според премиера обаче въпросът не е предрешен. Орешарски изрази надежда, че България ще може да постигне енергийна независимост.

Той коментира още, че „Уестингхаус“ все още не са извършили пълно техническо проучване за работата по 7-и реактор в Козлодуй.

„Мисля, че не са приключили и мисля, че продължават. Тепърва предстои много работа по този проект, всичко е в предварителен стадий. Предстои и лицензиране на площадката“, каза министър-председателят. 

Статията "Орешарски: Не е предрешено кой ще строи реактора в Козлодуй" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване