11/26/13 15:11
(http://www.hsnovini.com/)

“Рона” с 34 медала от Нови Сад

С 11 златни, 14 сребърни и 9 бронзови медали се завърнаха възпитаниците на Спортен клуб “Рона” от Денс Фест 2013-та, който се проведе в Нови Сад. Там те се състезаваха срещу едни от най – добрите школи в танцовото изкуство.

16 танцьори на Милена Налбантова се представиха на сръбска сцена. Конкуренция имало от цял свят като участие взели едни от най- силните школи от Южна Африка, Словения, Хърватска и други.

С по 5 медала се върнаха и Анета Манолова, която е част от “Рона” вече 4 години,както и Наталия Карабойдева,  която се занимава с балета от 9 години. Те са впечатлени от магията на Денс Феста.

От “Рона” участваха двама представители от мъжкото съсловие. Те успяха да впечатлят журито и се върнаха с няколко медала. Радослав Божилов, който е на 3 г. половина,  бе най- малкият участник и грабна 7 медала, а 7 –годишният Делян Нанков спечели 2.

От формацията се върнаха и с друга добра новина от Денс Фест 2013-та. Тя била съобщена от главния експерт „Култура” към Община Хасково Венета Въжарска, която пътувала заедно с танцьорите и заявила, че ” Вълшебен свят” ще бъде включен в културния календар на Общината за следващото издание през 2014-та и ще получи финансиране.

От “Рона” като партньори и главни организатори на „Вълшебен свят” поднесли и ваучери за безплатно настаняване на най- добрия солист Шарлиз Ментиез, която е от Южна Африка и за най-добра група на Сити денс студио от Нови Сад, която да участва безплатно на фестивала в Хасково.

 

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

    Анжелина Янева
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване