11/26/13 13:13
(http://www.hsnovini.com/)

Четирима се борят за шефския стол на Областна дирекция по безопасност на храните

Четирима са кандидатите за длъжността директор на Областна дирекция по безопасност на храните. Това стана ясно след като изтече срокът за подаване на документи за участие в обявения от агенцията нов конкурс за поста.

В двуседмичен срок ще бъдат разгледани документите на четиримата кандидати за длъжността, обявиха от пресцентъра на агенцията. От там не дадоха информация, кои са участниците. Предишната процедура за избора на шефско място бе прекратена в началото на октомври, заради жалба до конкурсната комисия.

На поста временно изпълняващ длъжността директор е д-р Владимир Хърсев. Той бе сред кандидатите в предходния конкурс. За позицията кандидатстваха още д-р  Мариана Шумова, бившият кмет на Любимец Янчо Кючуков и д-р Данчо Наков.

През последната седмица от Областна дирекция по безопасност на храните са извършени 97 проверки, няма наложени санкции. Два цеха за производство на закуски в Димитровград са с предписания. При рутинна проверка инспекторите открили неточност в етикетирането на стоката. Собствениците на цеховете трябва да отстранят неточностите в срок. Цех за производство на пластмасови опаковки за храни в Хасково е също с предписание да се води надлежно документацията на фирмата.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване