11/28/13 09:04
(http://offnews.bg)

“Индипендънт” с карикатура за БГ емигрантите

Индипендънс с карикатура за БГ емигрантите.

Британският вестник “Индипендънт” посвети днешната си карикатура на горещата тема за българските и румънски емигранти.

Карикатурата изобразява британския министър-председател Дейвид Камерън, който изритва от пътя загърнати с националните флагове български и румънски емигранти, за да направи път на изобразените като трол UKIP (Независима партия на Великобритания).

UKIP е дясна популистка политическа партия, популярна с евроскептицизма си. Тя е една от главните причини за настроенията срещу българите и румънците в британското общество, защото често ги е заклеймявала като криминални нискоквалифицирани типове.

Лидерът на UKIP Найджъл Фараж и британското издание “Дейли експрес” дори започнаха кампания срещу българските и румънски емигранти преди около месец.

Днес на първа страница в сайта на UKIP стои видео, в което привърженици на партията говорят за емигрантите като за престъпници.

“Това не е расизъм, това е реализъм”, казва един от говорителите във видеото.

Онлайн изданието на “Дейли експрес” пък започна подписка срещу емигрантите и допълни мрачната картина с публикации, които твърдят, че българите и румънците ще донесат бяс на Острова.

Статията "“Индипендънт” с карикатура за БГ емигрантите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване