11/28/13 19:37
(http://offnews.bg)

Митрополит Николай сезира главния прокурор за покушение срещу дядо Галактион

Митрополит Николай. Снимка: Сергей Антонов

Пловдивският митрополит Николай изпрати сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, с който настоява да се проверят твърденията в публичното пространство, че се подготвя покушение срещу Старозагорския митрополит Галактион.

Днес в много средства за масова информация беше изнесена информация за престъпление – извършване на покушение върху живота на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион. Информацията е изнесена от г-н Константин Тренчев и г-н Христо Латинов. Същото беше споделено от Негово Високопросвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който заяви в заседание на Светия Синод в присъствието на Българския патриарх Неофит и всички епархийски митрополити, че отдавна и до него е дошла информация за опит да бъде отровен митрополит Галактион, пише в сигнала си Пловдивският митрополит Николай.

В качеството ми на митрополит на Българската Православна Църква съм искрено загрижен за моя събрат дядо Галактион и настоявам тези информации да бъдат проверени. Дядо Галактион е, слава Богу, жив и може да бъде проверено дали срещу неговия живот действително се извършва покушение, което евентуално да бъде предотвратено, посочва още Пловдивският митрополит.

Статията "Митрополит Николай сезира главния прокурор за покушение срещу дядо Галактион" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване