11/30/13 06:51
(http://offnews.bg)

Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, има жертви (снимки)

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC Хеликоптер се разби в бар в Глазгоу. Снимка: BBC

Полицейски хеликоптер се разби в покрива на бар в Глазгоу. От шотландската полиция обявиха, че десетки са затрупани, най-вероятно има и жертви.

В хеликоптера е имало двама полицаи и пилот от гражданска авиация. Машината е паднала върху популярното заведение “The Clutha”. В момента на инцидента в бара е имало около 100 души, присъствали на концерт на група “Есперанса” по случай Националния празник на Шотландия Сейнт Андрю.

Вероятно има определен брой жертви, но на този етап е твърде рано да се дадат повече подробности, обясни зам.-началникът на полицията Роуз Фицпатрик.

Спасителите продължават да работят за изваждането на затрупани хора. Няколко души веече бяха спасени и бяха откарани в болница, допълни Фицпатрик.

От група “Есперанса” съобщиха на страницата си в интернет, че всички техни членове са невредими.

Засега не са ясни причините за случилото се. Според очевидци хеликоптерът Eurocopter EC 135 T2 е “паднал като камък” върху покрива. Те обясняват, че под развалините се чуват викове на оцелели при инцидента.

Статията "Полицейски хеликоптер се разби в бар в Глазгоу, има жертви (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване