12/03/13 08:50
(http://www.hsnovini.com/)

Голямо количество контрабандни анаболни стероиди задържаха на Капитан Андреево

Снимка: Митница Свиленград

Голямо количество контрабандни анаболни стероиди откриха митническите служители на Капитан Андреево в излизащ от страната камион с българска регистрация. По метода на анализ на риска камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в три сака, в шофьорската кабина, са открити общо 50 000 таблетки и 1 050 ампули с анаболни стероиди, информират от пресцентъра на Митница Свиленград.

Най-много са таблетките „Clenbuterol”, намиращи се в 800 броя кутии по 50 таблетки, които според фабричните надписи са произведени в България.

Медикаментът е предназначен за качване на мускулна маса и изгаряне на мазнини, но е много опасен за хора със сърдечни проблеми. Другите общо 10 000 таблетки, произведени в Молдова и Украйна, са анаболни стероиди : „Stanover” и „Naposim” , който е определян като един от най-популярните сред атлетите. Открити са и контрабандни ампули с инжекционен разтвор „Aquatest” – 500 броя, с „Testosterona” – 350 броя и „Testolic” – 200 броя. Приложението им освен за натрупване на мускулна маса е и за повишаване на мъжката потeнтност.

Шофьорът на камиона признал, че получил лекарствата от приятел, за да ги пренесе до Турция. Съставен му е акт по Закона за митниците. Стойността на задържаните лекарства е 16 106 лева. Анаболните стероиди са много опасни за здравето ако не се приемат по лекарско предписание, както и при продължителна употреба, при което има не само физиологични, но и психични последици.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване