12/03/13 10:30
(http://www.hsnovini.com/)

Откриха нова детска площадка в Хасково в кампания за разделното събиране на отпадъци

Малчуганите от хасковския кв. “Изгрев” вече имат нова детска площадка. Придобивката е реализирана от хасковска фирма по поръчка на ЕКОПАК България.  Детският кът за отдих и игра бе официално открит днес, в рамките на съвместна с община Хасково информационно-образователна кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъци от опаковки и правилното им изхвърляне в трицветните контейнери. С тази инициатива детските площадки в град Хасково наброяват вече 90, от които 53 са новоизградени през последните години.

Детска площадка е на стойност 15 000 лева. Тя се намира на кръстовището на ул. “Младежка” и ул. “Подем” в квартал „Изгрев”. Новата придобивка  бе официално открита от заместник кметът на община Хасково Недялка Станева и изпълнителният директор на ЕКОПАК България, Тодор Бургуджиев.

“Радостна съм да открия поредната детска площадка в Хасково. Това е една инициатива на  ЕКОПАК България , която община Хасково приветства. Надяваме се и в бъдеще гражданите на областния град да бъдат активни в опазването на околната среда, като събират разделно отпадъците”, сподели зам.-кметът на общината Недялка Станева.

Община Хасково и ЕКОПАК България си сътрудничат успешно от  2007 г.  От началото на тази година до края на октомври, благодарение на разделно събраните и предадени за рециклиране отпадъци от опаковки бяха спасени от изсичане над 1400 дървета, спестени 300 хил. квч. електроенергия, 3,3 млн. литра питейна вода и намален обема на депонираните отпадъци със 400 куб.м.

Репортаж от събитието гледайте в емисията Новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване