12/05/13 00:17
(http://e-vestnik.bg/)

Българите сте щастливи; бледи демократи болшевики - проблясъци от Фейсбук

Колаж от Фейсбук по снимката с момичето, което плаче пред полицая. Неизвестен автор.

Bilyana Gospodarska:
“Вие българите не осъзнавате колко сте щастливи”. Така ми каза един познат от Хонг Конг, който никога не е стъпвал в България. Бяха минали точно 5 години откак Британската корона върна територията на изконните владетели след 100-годишно управление. Мъжът - около 50-те по онова време, етнически китаец, със средно образование, управител на средноголяма фирма за търговия с лекарства. Усмихна се със загадъчна китайска усмивка на недоумението ми , и без и да се опита да спори заразказва:
“Наистина не познавам държавата ви, но дори и без да съм я видял ще твърдя, че съм прав. Роден съм толкова беден, колкото никой от вас в Европа не може да си представи. Имам 4 по-големи сестри. Баща ми беше амбулантен търговец на маркови писалки. В дните, в които търговията му вървеше, поне имахме какво да ядем. Когато се върнеше без печалба, биеше майка ми и сестрите ми, а те биеха мен. Живеехме в къща с три стаи с още две семейства. Ние заемахме средната стая, и затова нямахме прозорци. Сестрите ми не ходеха на училище. Тръгнаха на работа във фабриката още в ранна детска възраст, за да съберат пари да уча аз. Затова ме мразеха тогава, мразят ме и сега. Поне успях да завърша гимназия и благодарение на това намерих добра работа. Имам една дъщеря, която обожавам. Инвестирал съм всичко в нейното образование. Когато тя завърши гимназия, ще я изпратя в САЩ да продължи да учи. За европейски университет няма да ми стигнат парите.”
Докато го слушах си представях огромните дворове в богатите села край Пловдив и запустелите ниви и буренясали градини в Северна България.

Venci Micoff:
Вчера се докоснах до абсолютният връх на болшевизма, четейки пост на блед демократ, в който се казваше следното:
“Ако си абонат на Виваком, значи гласуваш за ДПС,

Коментар във Фейсбук на активно протестиращ.

ако пушиш цигари Булгартабак, значи гласуваш за ДПС,
ако пазаруваш от Технополис, значи си от ДПС.”
Пичове, вие сте идиоти! И освен че сте идиоти, сте вредни идиоти.
Освен това сте и болшевики и инфантили едновременно, за което вече няма никакво извинение.
Но да се пробвам и аз:
“Ако дишате, значи сте от БСП, понеже те са на власт,
ако гледате през прозореца, значи сте от ГЕРБ, щото един познат гербаджия има фабрика за дограма,
ако пиете вода, значи сте от ПП Зелените, щото те са за опазване на водата ни чиста…”
Перефразирайки горкият стар Вонегът, мога да кажа - “Не е задължително да си луд, за да живееш в България…Но все пак помага!”.
(Коментар към горното от Petko Bossakov: Май са сбъркали “Техномаркет” с “Технополис”, но все тая, то и без това всичко е техно.)

Stephan Yankov:
Някаква зрителка на Нова ТВ се възмущаваше, че давали толкова много за Украйна, а нищо за нашите протести. Тя не разбира, че Украйна е последната надежда на протестърите да видят свалено правителство, па макар и чуждо.

“Кьорав авджия гръмна дете вместо чакал” - гласи едно вестникарско заглавие тази сутрин. Като се има предвид вероятно трагичният повод за това заглавие, не мога да си представя защо вестникарите са решили да му придадат комичен смисъл с турцизмите.

Manol Glishev (”ранобуден студент”):
Точно така, съзнателно и публично приканвам към насилие срещу така наречената “държава” и нейните представители като единствен изход от безизходицата в страната.

Манол Глишев, от ранобудните студенти. Снимка: личен профел във Фейсбук

И ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване