12/09/13 11:48
(http://offnews.bg)

Площадът в Киев почерня от техника и военни, хората се крият в кметството (снимки, на живо)

Властта струпа техника и войска на площада в Киев. Протестът в Киев, Украйна на 8 декември. Снимка: Михаил Георгиев Протестът в Киев, Украйна на 8 декември. Снимка: Михаил Георгиев Протестът в Киев, Украйна на 8 декември. Снимка: Михаил Георгиев Властта струпва техника на площада в Киев. Властта струпа техника и жива сила на площада в Киев. Властта струпа техника и жива сила на площада в Киев. Войската започва да блокира подстъпите към площада в Киев. Снимка: Михаил Георгиев

Бесарабският площад в Киев почерня от войска и техника днес по обяд.

Властта изпрати войската и струпа камиони. Вътрешните войски започнаха да блокират изходите от площада, предаде за OFFNews Михаил Георгиев от Киев. На централната улица в Киев „Крешчатник“ пристигнаха автобуси на вътрешните войски и блокираха един от входовете за Бесарабския площад, пише и comments.ua.

Чуха се призиви и протестиращите, които в този момент са навън, да се скрият при останалите демонстранти в сградата на кметството. На площада остават само доброволци.

В момента на входа на площада са застанали полицаи от спецчастите и три автобуса с щитове. 

От тях в момента не излиза никой. Координаторите на протестиращите призоваха на площада да останат само доброволци, а останалите да влязат на първия етаж в сградата на блокираното кметство.

Опозиционният лидер Виталий Кличко помоли жените и децата да напуснат площада. Лидерът на партия „Баткившчина“ Арсений Яценюк обяви, че опозицията възнамерява да остане на централния площад и да го защити от спецчастите.

От партията на Кличко “Удар” призоваха всички мъже да излязат  на площада, защото “сега е моментът да го защитят”. Те определиха струпването на войски като “психологически натиск” над протестиращите.

 

Live streaming video by Ustream

Live streaming video by Ustream

Статията "Площадът в Киев почерня от техника и военни, хората се крият в кметството (снимки, на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване