12/11/13 11:06
(http://www.hsnovini.com/)

В Димитровград откриха Център за настаняване от семеен тип за деца в риск

Вторият в община Димитровград Център за настаняване от семеен тип за деца в риск бе официално открит днес в кв.“Черноконево“. Той е изграден по Оперативна програма „Регионално развитие”. 654 340.15 лв. е общата  стойност на проекта.

Лентата на центъра прерязаха кметът на Димитровград Иво Димов и гл. секретар на Министерството на регионалното развитие  Клементина Върбанова. Водосвет за здраве и благополучие на начинанието отслужи архиерейски наместник Георги Тодев.

В центъра ще бъдат настанени 14 деца с уврежданията от 3 до 18-годишна възраст.  Подбор на децата ще направи  дирекция „Социално подпомагане”. Те ще са от област Хасково, като с предимство ще бъдат тези от община Димитровград. Едноетажната сграда е оборудвана по всички изисквания за достъпна среда. На площта от 565 кв.м са обособени трапезария, кът за отдих, кухненски бокс и три модула със спални помещения и санитарни възли. Изградена е и площадка за игра с детски съоръжения.

Гл. секретар на Министерството на регионалното развитие Клементина Върбанова, кметът на община Димитровград Иво Димов и Юлиан Моллов, началник на Южен централен район бяха сред участниците в пресконференцията по проекта

13 души ще е персоналът в Центъра, който ще бъде избран и обучен по проект, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси” на стойност 175 000 лв. Персоналът трябва да бъде избран до февруари догодина. Изпълнението на този проект е до ноември 2014 г., след което финансирането ще бъде делегирана от държавата дейност.

В 62 общини е предвидено изграждането на центрове от този тип. В областта са общо 4, по един в Димитровград и Харманли и два в Хасково, информира главният секретар на министерството на регионалното развитие Климентина Върбанова.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване