12/11/13 12:35
(http://offnews.bg)

Кадиев и Гечев от БСП предлагат още ограничения за офшорките

Георги Кадиев, депутат от БСП. Снимка: БГНЕС

Георги Кадиев и Румен Гечев са внесли допълнителни текстове към новия Закон за офшорките на Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС, с които предлагат да се разшири кръгът на фирмите, които няма да имат право на участие в определени дейности, определени като “обществено значими”.

В законопроекта на Пеевски и Цонев се въвежда забрана за дружествата, регистрирани в офшорни зони, да участват в обществени поръчки, в приватизационни сделки, в конкурси за концесии, да получават лицензи за кредитна институция, както и за застрахователна и хазартна дейност, да участват в пенсионни и здравноосигурителни фондове и да са собственици на мобилни оператор и медии – електронни и печатни.

Той беше приет на първо четене на 20 ноември без дебати.

Кадиев и Гечев предлагат преди второ четене да се запише, че ограничителният режим ще важи за “дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, техни дъщерни дружества, както и дружества в собствеността на които участват дружества регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, независимо от процента на участие и броя на акциите или дяловете, които притежават”. 

Те предлагат още да се разшири кръга на забранените дейности със социологически агенции, производителите на енергия от ВЕИ, както и одиторите и независимите оценители. 

Статията "Кадиев и Гечев от БСП предлагат още ограничения за офшорките" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване