12/11/13 13:53
(http://offnews.bg)

Обявиха Илиян Тодоров за общонационално издирване

Снимка: Сергей Антонов

Илиян Тодоров, който беше осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред столичната дискотека „Соло“, ще бъде обявен за общодържавно издирване.

Вчера е изтекъл 7-дневният срок, в който присъдата трябва да бъде изпълнена.

Тази сутрин Окръжната прокуратура в Пловдив е разпоредила на МВР да започне издирването на осъдения. След като първоначално бил потърсен на адреса си в Перник, но не бил открит, прокуратурата в Перник алармирала колегите си в Пловдив. Там бил и последният актуален адрес на Тодоров.

Пред OFFNews говорителят на пловдивската прокуратура Гаврил Иванов обясни, че адресът е посетен още вчера, но младежът не е открит на него.

„От вчера следобяд ние се занимаваме със случая, тъй като Окръжната прокуратура в Перник, при изпълнение на присъдата, е установила, че последният, актуалният адрес на Илиян Тодоров, е в град Пловдив. Към 14.30 часа вчера ние получихме присъдата и започнахме да я изпълняваме. Пратихме съдебна охрана на адреса, за да го търсят. Там го нямаше, след което тази сутрин прокурорът, който изпълнява присъдата, информира Министерството на вътрешните работи за обявяването му за общонационално издирване“, обясни прокурор Иванов.

Оттук нататък издирването и задържането на осъдения е изцяло в компетенциите на МВР. В момента, в който той бъде открит и задържан, полицията ще го предаде на прокуратурата, за да бъде вкаран в затвора.

Тази сутрин баща му Венцислав Тодоров каза пред “Нова телевизия”, че повече от година не се е чувал със сина си и не знае къде е той. Според бащата обаче, Илиян не е напуснал страната, защото има забрана от съда.

Във вторник беше разпространено видео, в което Илиян Тодоров се обръща към главния прокурор. Той заявява, че истинският убиец не е той, а друг човек. За него обаче Илиян не казва нищо повече, защото не знаел нищо за него и не го познавал.

“За жалост нито вие, нито обществото сте наясно каква е истинската причина за моето мълчание”, казва Илиян. Той твърди, че семейството му било подложено на натиск, за да мълчи за истината.

“Видях извършителя, защото беше на метри от мен и погледите ни се срещнаха. Нямам детайлна информация за него, каквато по-късно се оказа всъщност, че той има за мен, защото заплахите започнаха едва няколко часа след това. Те продължиха и в следствения арест, впоследствие и в Централния софийски затвор. Трябваше да мълча”, обяснява Илиян.

Статията "Обявиха Илиян Тодоров за общонационално издирване" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване