12/11/13 10:32
(http://offnews.bg)

Протестиращите преподаватели оградиха парламента с книги

Преподавателите оградиха парламента с книги. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Преподавателите на протест в подкрепа на студентите и с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Преподавателите на протест в подкрепа на студентите и с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис Преподавателите на протест в подкрепа на студентите и с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски. Снимка: Николаос-Теодорос Цитиридис

Близо 300 университетски преподаватели и учени от БАН се събраха на протест с искане за оставката на правителството на Пламен Орешарски.

Протестът им започна в 12 ч. от стълбите пред Ректората на Софийския университет.

20-ина минути преподавателите вече бяха пред Народното събрание, където предстои да бъде прочетено обръщението им. В него те заявяват категоричната си подкрепа за студентите и разясняват защо настояват за оставката на правителството: заради прогонването на младите от страната, заради погазването на гражданските свободи от полицията по време на протестите. Те заявяват също, че са готови на гражданско неподчинение.

След като прочетоха обръщението си, преподавателите започнаха да ограждат парламента с книги. 

Статията "Протестиращите преподаватели оградиха парламента с книги" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване