12/11/13 10:31
(http://offnews.bg)

Украйна поиска 20 млрд. евро от ЕС срещу асоцииране

Украинският премиер Микола Азаров, Снимка: ЕРА

Украйна поиска от Европейския съюз 20 млрд. евро, за да подпише споразумението за асоцииране, съобщи ИТАР-ТАСС.

Финансовата помощ ще има за цел да намали загубите за икономиката на Украйна при приемането й в ЕС, заяви украинският премиер Микола Азаров

Ние предложихме на Европейската комисия да разгледа в какви условия ще работи нашата промишленост и икономиката като цяло. Предлагаме този въпрос да се реши с финансова помощ в размер на 20 млрд. евро, посочи Азаров.

Подчертавам, че не става дума за безвъзмездна помощ от европейския бюджет. Ние сме реалисти и затова предлагаме ЕС да инвестира в общи взаимноизгодни проекти, уточни той.

Азаров предложи на ЕС да финансира проекти като модернизация и разширение на европейските транспортни коридори, създаване на нов коридор през Кавказ, строителство на транспортен проход през Керченския пролив и други.

Украинският президент Виктор Янукович отказа да подпише споразуменито за асоцииране на Украйна по време на срещата на Източното партньорство във Вилнюс, като обяви, че не иска да жертва икономическите отношения с Русия и поиска по-голяма финансова помощ.

По-голямата помощ ще позволи на страната да се подготви по-добре за присъединяването към ЕС и за споразумението за свободната търговия, посочи той.

От Брюксел обаче са категорични, че договорените условия няма да се променят.

Статията "Украйна поиска 20 млрд. евро от ЕС срещу асоцииране" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване