12/12/13 14:12
(http://www.hsnovini.com/)

Мара Латева участва в два пленера

Мара Латева участва в пленери в Словакия и Испания. Темите, върху които работила художничката, са продиктувани от престоя й в две европейски държави.

Пленерът, който се провел в Словакия, бил организиран в старинен замък, където художничката останала около седмица. Там тя се срещнала с творци на много високо ниво. Собственикът на замъкът бил голям меценат и ценител на изкуството.

 

 

 

 

На пленера Латева нарисувала 4 картини, с които се представила на изложбата. На една от тях художничката нарисувала тракийската принцеса Бастет, а на второто платно – 300 – годишно дърво, което било в двора на замъка.

Вторият пленер се провел в Северна Испания във винарски регион. Там художничката нарисувала две картини, впечатлена от архитектурата и природата.
Част от картините , които нарисувала в Словакия, останали в европейската страна. Нейните творби от Испания красят галерията й в Хасково.

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

  Анжелина Янева

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване