12/13/13 09:00
(http://www.hsnovini.com/)

81 социално слаби димитровградчани ще ползват Обществена трапезария. Приемат документи

И тази година социално слаби, самотноживеещи димитровградчани и такива с минимална пенсия могат да се възползват от социалните услуги на Обществената трапезария. От днес започна приема на заявления в общинска администрация.

Молби за ползване на услугата Обществена трапезария ще се приемат в клубовете на хората от третата възраст в Димитровград до 20 декември. Списък с одобрените кандидати ще бъде изнесен на първия етаж в сградата на общината на 27 декември.

Социалната услуга ще обхване 81 души, които ще получават топла храна през зимните месеци. Мога да кандидатстват хора, които са на месечно подпомагане, такива, които нямат доходи или близки, за да се грижат за тях. На топла храна имат право и самотно живеещи лица, такива с минимални пенсии, без доходи и бездомници, уточняват от общинска администрация.

Обществената трапезария ще отвори врати от 2 януари до 30 април. Целта е лицата от тази социална група да бъдат подпомогнати през зимните месеци. Храната ще се приготвя в кухнята на домашен социален патронаж.

Обществената трапезария осъществява дейност с проект по линия на фонд “Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Гледайте в емисията новини на сайта.    

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване