12/13/13 12:34
(http://www.hsnovini.com/)

Всеки втори иска да емигрира

Антоанета Станчева- ръководител

Антоанета Станчева- ръководител

Всеки втори младеж иска да емигрира, заяви на заключителна пресконференция за дейността на проекта Младежки Консултантски Информационен Център ръководителят на ИКАР Антоанета Станчева. Това бил основният проблем, който засягали учениците, възползвайки се от услугите на консултантите.

5596 посещения и 3590 посетители от началото на годината досега са отчетени на официалния сайт на проекта Младежки Консултантски Информационен Център.

298 младежи са се възползвали от консултантските услуги по проекта. Най- много запитвания имало за образование и започване на работата в страни от ЕС. Учениците търсели професионалната помощ на специалистите по въпроси, свързани и с културни и етнически различия.

В информационния раздел младежите са се занимавали с извънкласни дейности, участвали са в публични форуми, дебати. В обучителния тинейджърите се запознали с темата за равнопоставеността на половете и превенция от трафик при излизане извън граница. Общо 904 – ма младежи били обучени по това направление.

В раздел „Свободна зона” ученици са участвали в радио предавания, във велопоход до местността “Седемте чучура” и в изложбата „Алтернативното изкуство”, която бе скоро представена в хасковската природо-математическа гимназия „Акад. Боян Петканчин”.

Сдружение ИКАР ще кандидатства през април догодина по програмата за срок от още две години, допълни ръководителят.

 

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

 

  Анжелина Янева

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване