12/13/13 10:00
(http://www.hsnovini.com/)

Дрехи и обувки менте унищожи Митница Свиленград

Снимка: Митница Свиленград

Спортни облекла, обувки и аксесоари за мобилни телефони, имитиращи известни марки, бяха унищожени днес под контрола на Митница Свиленград.  2 088 детски тениски, брандирани с емблемата на популярния футболен клуб „Барселона”, бяха нарязани с машина. Унищожени са още 1 023 спортни облекла и 174 чифта спортни обувки, носещи логото на световно известни марки.

Под контрола на митническите служители бяха унищожени и 1 256 аксесоари за мобилни телефони с популярно лого.  Стоките са били предназначени за реализация както на българския пазар, така и в другите страни-членки на Европейския съюз.  Фалшификатите са задържани от митническите инспектори на Капитан Андреево при общо 24 опита да бъдат пренесени в нарушение на Закона за марките и географските обозначения.

От началото на годината до момента на Митнически пункт Капитан Андреево са задържани общо 211 450 броя стоки, пренасяни в нарушение на права върху интелектуалната собственост и са образувани 960 преписки по случаите. В
сравнение с миналата година, броят на задържаните през 2013 г. стоки е двойно по-голям.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване