12/16/13 16:00
(http://www.hsnovini.com/)

Филм на Валери Добрев на престижен кинофест в Лос Анжелис

Валери Добрев

Четириминутен филм за Димитровград е селектиран за участие в престижния световен кинофестивал за некомерсиалното кино „НОФИ” в Лос Анджелис. Негов автор е популярният кинолюбител и оператор Валери Добрев.

Кинофестивалът в Лос Анджелис ще се проведе от 27-ми до 29 декември. Димитровградчанинът Валери Добрев е единственият автор от България, одобрен за участие в надпреварата. За да стигне до престижния кино форум, късометражната му лента е селектирана на фестивали в Армения и Русия.

“Към края съм на най-дългата фестивална сага, в която съм участвал някога. От българските предложения одобриха само моя филм. За мен това беше достатъчна награда. След селекцията в Ереван,  лентата участва в следващия кръг, който се проведе в руската столица. Филмът хареса на тамошното жури, така достигнах до финала в  Лос Анджелис”, сподели за  Хасково Новини Валери Добрев.

Късометражният му филм е озаглавен „Топъл есенен следобед”. Лентата разказва за живота на българи, турци и роми в димитровградския квартал „Вулкан”. Действието в четириминутната импресия се развива на фона на блус на Гари Мур. Видеото е многократно награждавано през годините на кинофестивали в страната и чужбина. Филмът е заснет през 2007 година.

Късометражната лента на Валери се бори за награда в категория “Авторско некомерсиално кино”, заедно с други 19 филма. Фестивалът има още две категории, за професионално и студентско кино, а участниците са от 60 държави от цяла Европа, Южна и Северна Америка, и Азия. На тазгодишното издание ще бъдат показани 500 филма.

Успехът да завърти свой  филм на кинофестивал в Лос Анджелис, Добрев сравнява с получения преди години почетен  златен медал от  УНИКА.

Репортаж гледайте в емисията новини на сайта. Авторският филм на Валери Добрев гледайте след емисията.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване