12/17/13 17:46
(http://offnews.bg)

Костов подлага социологическите агенции на стрес тест

Иван Костов. Снимка: Сергей Антонов

Нека социологическите агенции да се подложат на стрес тестове за достоверност. „Лаборатория управление на рискове“ ще направи такъв анализ.

Това заяви пред bTV бившият премиер Иван Костов, който е създател и ръководител на лабораторията към Нов български университет.

Според него един от проблемите пред журналистите и обществото е, че голяма част от информацията, с която се работи, е недостоверна.

В крайна сметка социологическите агенции досега са предсказвали изборни резултати. Възможно е да се докаже кои агенции са в състояние да издържат стрес тест, каза бившият лидер на ДСБ.

По думите му може да се окаже, че има агенции, които трайно изкривяват данните, а други изобщо не могат да правят проучвания.

Три пъти протести са сваляли правителства – тези на Андрей Луканов, Жан Виденов и Бойко Борисов. Нямаме основание да подценяваме силата на протестите да предизвикат последици, включително политическа криза, каза още Костов.

По думите му протестите са се разфокусирали, нямат лидерство и не желаят да придобият политическа форма.

Костов подчерта, че ни управлява правителство с много ниско доверие, а би трябвало да е обратното – в началото на мандата обикновено доверието е високо.

Статията "Костов подлага социологическите агенции на стрес тест" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване