12/17/13 14:23
(http://offnews.bg)

Съдът издирва Христо Бисеров

Христо Бисеров. Снимка: БулФото

Състав на Софийския градски съд (СГС) обяви за общодържавно издирване за установяване на адреса на бившия зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

Това стана на днешното заседание по делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен в опит за убийство на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Днес за пореден път Бисеров отказа да се яви като свидетел по делото. Въпреки това съдия Пенка Велинова отмени наложените му 500 лв. глоба и мярка за принудително довеждане. Днес стана ясно и това, че Бисеров не е открит на нито един от известните адреси. В призовката на Бисеров били посочени два адреса, като се е оказало, че единият е резиденция на Република Чехия, а на другия – ул. “Омуртаг”, бившият депутат не се е явявал от 20 дни

Съдът прецени, че ще иска съдействието на СДВР, за да бъде установено местоположението на Бисеров и да му бъде връчена призовка. Освен това ще се изискат справки и от мобилните оператори, за да се види дали има регистрирани номера на негово име и призовкарите да го викнат по телефона.

Съдът държи на разпита на Бисеров, тъй като той може да каже неща, за които няма други данни по делото. 

По-рано днес пред журналисти прокурорът по делото Илиян Тончев каза, че оттук нататък “ще преценим дали изобщо да отлагаме делото” заради Христо Бисеров. 

Статията "Съдът издирва Христо Бисеров" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Публикувана на 12/17/13 14:23 http://offnews.bg/index.php/278934/sadat-izdirva-hristo-biserov
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване