12/31/13 14:44
(http://noresharski.com/)

Follow the Yellow Brick Road: ЧНГ на всички НЕПРАЗНУВАЩИ довечера!

Follow the Yellow Brick Road, или ЧНГ на всички НЕПРАЗНУВАЩИ довечера!

Николай Николов, блогър (banitza.net)

Отминаващата 2013 година ще остане в историята, в истинската история на нашата държава. Според мен, ключовата фраза, обединяваща всичко, което ни се случи, е чувство за непоносимост.

В предишните новогодишни послания отправени тук, г-н Самуил Петканов и г-н Теодор Михайлов съчетаха своето чувство за непоносимост към старата-нова номенклатура, статуквото, некултурата с премерен сарказъм. Тези хора (дали г-н Орешарски или г-жа Манолова могат да се наречат така?), както се убедихме, можем единствено да осмеем.

Аз се обръщам към всеки един от вас, с когото споделям това чувство на непоносимост; с всеки един от вас, който е вън от дома си в тази държава; всеки един от вас, който забелязва не коледните украси по Цариградско Шосе, а безкрайните съпровождащи реклами (“Алфа, Телевизията на Истината”) напомнящи изкривената същност на тази дума – Истина.

Обръщам се към всеки от вас, който в новогодишната нощ не отива на жълтите павета да празнува, а да непразнува. Защото днес не е празник, а ден номер 200 от началото на протеста.

Обръщам се към вас с призив. Аз довечера, и утре, и вдругиден ще протестирам и съм убеден, че много от вас ще се присъединят. Това ме крепи, защото знам, че сме общост споделяща естетика и воля. Общност, за която тези павета са основата и ориентира на сформиращата се ценностна система и стремеж към свобода. Жълтите павета са коригиращия и кратък път обратно към Европа, към недирижираната ни демокрация, към дома ни. Пред нас са нашите родители, след нас – нашите деца и внуци, очакващи възможността да изживеят свободата, към която сме се насочили по пътя.

За това те (всички онези, които живеят тук с поносимост) загубиха; барикадираха се в така-нареченото Народно (чий народ?!) Събрание, около последните (финансови, силови, медийни) укрепления на тази непоносима власт, уплашени до смърт, без бъдеще, без живот. Тяхните деца и внуци няма да чакат тях на края на този преход. Жълтите павета не са за всеки.

Така че, довечера когато достигнете елегантната настилка в жълто, знайте че и аз съм тук с Вас, зад Вас и съвместно с Вас. Обединени. В нашето виждане за бъдещето и в нашето освобождаващо се чувство за непоносимост. Ясно е, че довечера ще викаме ОСТАВКА с цял глас за всички, в чужбина и извън София, които мислимо вървят по жълтите павета с нас.

Така че, скъпи приятели, искам да ви пожелая да се огледате наоколо и да припознаете себе си в хората около вас, във вашите съмишленици. Не сме сами!

Искам да ви пожелая да крепите малките клетки на лична свобода останали на вас и на вашите семейства, така че когато изминем пътя си, да можем заедно да изпитаме вкуса на истинската свобода. Искам да ви пожелая да сте търпеливи, защото се борим с невиждано зло. Зло, което ще бъде преодоляно, защото имаме цел и ориентация.

Обръщам се към вас с една моя мечта един ден да вървим по жълтите павети свободно и заедно и тези жълти павета, поне мислимо, да се разпрострят из цялата ни страна. Нека така започнем новата година, с нов път към нашето бъдеще и към нашето минало.

Очаквам ви довечера,

С преднина,

Николай Николов

The post Follow the Yellow Brick Road: ЧНГ на всички НЕПРАЗНУВАЩИ довечера! appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване