01/03/14 16:07
(http://www.hsnovini.com/)

Конкурсът за директор на Областната дирекция по безопасност на храните отново зацикли

Конкурсът за поста директор на Областната дирекция по безопасност на храните отново зацикли. По план в началото на новата година хасковската дирекция трябваше да има назначен шеф. На 19 декември се проведе първият етап на конкурса – писменият изпит. Все още обаче не са оценени кандидатите, обявиха от пресцентъра на агенцията. Едва тогава ще бъде насрочена датата за следващият етап, който ще премине под формата на интервю.

В конкурса участват четирима кандидати. Това са агрономът Кирил Делчев, д-р Мариана Шумова, д-р Данчо Наков и д-р Владимир Хърсев, който по настоящем е временно изпълняващ длъжността.

Областната дирекция извърши масирани проверки по време на коледните и новогодишни празници. При рутинната си акция инспекторите се натъкнали на местни продукти с изтекъл срок на годност. Те се предлагали в хранителен магазин в Тополовград. Цялото количество от близо 7 килограма е пренасочено за унищожение в екарисаж. Собственикът на обекта ще плати глоба от 1 000 до 2 000 лева.

Санкциониран е и търговец на димитровградския зеленчуков пазар. Той е глобен за това, че търгувал домати, които представил за български. Проверката обаче установила, че става въпрос за внос от Гърция. Търговецът ще плати глоба от 500 до 1000 лева. В рамките на кампанията са извършени 158 проверки, няма издадени предписания.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване