01/03/14 16:17
(http://www.hsnovini.com/)

Хасковски младежи с европейски сертификати

Youthpass сертификати бяха раздадени на участниците в проекта „Аз съм европеец”, който стартира през септември   и се финансира от програмата „Младежта в действие” във връзка с приключилата Година на европейското гражданство.  В тези сертификати са описани всички нови знания и умения, които са придобили участниците по време на проекта като умения за себепредставяне, социални и граждански компетенции и дигитални способности.

„Аз съм европеец” е проект, който  запозна младежите от Хасково, Стамболово и Минерални бани с техните граждански права в Европейския съюз. След серия от работни срещи и обучения младежите изготвиха и разпространиха телевизионен филм „Ние и Европа”, с който се популяризират правата на младежите при пътуване и престой в други европейски държави. Филмът е с времетраене  около 30 минути, дублиран е и на английски език.

В него са включени интервю с експерти по европейско право, с експерти по образование в чужбина, анкета с младежи, които споделят пред камерата впечатленията си от европейски страни.

Филмът ще е полезен на младите хора, които искат да бъдат по-информирани при учение и пребиваване по различни поводи в европейски страни.

Видеото вече може да се види  в европейската уеб телевизионна платформа .www..shareculture.eu. и ще бъде достъпен за младите хора от Европа и света-/http://www.shareculture.eu/webtv/we-and-europe-tv-film-bulgaria/.

Копия от филма младежите от сдружение ”Млад репортер” предоставиха на училищни библиотеки и читалища в Хасково, Регионалния исторически музей, Регионалната библиотека „Христо Смирненски” и други културни институции.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване