01/08/14 13:00
(http://www.hsnovini.com/)

АПИ: Язовирът до село Крепост наводнява част от автомагистралата

Язовирът до димитровградското село Крепост наводнява част от новостроящата се автомагистрала. Проблем има с изпускателното съоръжение, информират от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”. Взети са допълнителни мерки за отклоняване на водата от трасето. Автомагистрала „Марица” ще бъде пусната през тази година, допълват от агенцията.

От строителя на лот 2 Димитровград – Харманли е постъпило писмо до АПИ с искане за удължаване на срока за изпълнение, тъй като по договор той изтича през февруари 2014 г. На обекта имало не отразени в инвестиционния проект инженерни мрежи – два високоволтови електропровода, два газопровода и кабели, собственост на различни оператори и това възпрепятствало строителните работи в срок.  Изпълнителят на лот 1 от АМ “Марица” Оризово – Димитровград в момента подготвя актуализирана технологично-строителна програма, за да компенсира забавянето, отчитат от агенцията.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване