01/08/14 12:06
(http://www.hsnovini.com/)

Първите две бебета за 2014-а с дарове от кмета на Димитровград

Комплекти сребърни юбилейни монети, плюшени играчки и цветя поднесе днес на първите родени две бебета за 2014 година в димитровградското АГО, кметът на общината Иво Димов.

Ина е първото родено бебе в Димитровград за 2014-та година. Тя се появи на бял свят на 5 януари и е с размери 3 килограма и 100 грама и 50 см. Момиченцето е първо дете на 27-годишната димитровградчанка Деница Атанасова, която получи от кметът подаръци с пожелания.

Малката Людмила също получи дарове. Тя е пето дете на 34-годишната Стефка Миткова. Общо 5 са новородените в димитровградското АГО от началото на годината, като всички те са момичета.

“Децата са бъдещето не само на Димитровград, но и на държавата. Тази година с решение на Общински съвет бе създаден фонд “Ин витро”. Правим всичко възможно, за да подпомогнем семействата, които искат да се сдобият с дете”, сподели кметът на общината  Иво Димов.

Бюджетът на фонд „Ин витро” е увеличен с 10 000 лв. Така за 2014 г. той ще разполага с 25 000 лева, с които ще бъдат подпомогнати димитровградски семейства.

435 деца са родени през миналата година в общината. Те са с 19 по-малко от предходната година, отчетоха от родилно отделение. Подарък за професионалния им празник получи екипът на АГО. Градоначалникът ги зарадва с голяма торта.

На Бабинден в Димитровград се роди още едно бебе.

Репортаж гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване