01/08/14 12:24
(http://www.hsnovini.com/)

Тракийката Надежда Янкова навърши 101 години

На Бабинден 101 години навърши  хасковлийката Надежда Янкова.  Председателят на Тракийското дружество „Георги Сапунаров„ Кирил Сарджев връчи грамота на столетницата за това, че през години съумяла да запази тракийския си дух и да го предаде на поколенията.

Надежда е родена на 8 януари през  1913 г. Тя и семейството й се пристигнали в България от Малък Дервент, Беломорска Тракия. Няколко години по-късно тя се омъжва. През 1972  година Надежда и съпругът й се преместват от Пелевун в Хасково.

Столетницата има  3 дъщери, 6-ма внука, 6 – ма правнука и 4- ма пра- правнука. Част от тях живеят в Германия, Франция и САЩ.

Председателят на Тракийското дружество Кирил Сраджев връчи грамотата на възрастната жена и я поздрави. 101 – годишната Надежда получи и икона на Богородица с Младенеца и букет цветя.

Надежда живее в Хасково с най- големия си внук Георги и съпругата му Стоянка. Столетницата се надява много скоро да види и другите членове на семейството си.

 

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

Анжелина Янева

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване