01/13/14 15:47
(http://www.cross-bg.net/)

Завърши проектът за превръщане на археологическото културно наследство в центъра на Стара Загора в туристическа атракция

Стара Загора /КРОСС/ Завършиха дейностите по проекта за превръщане на културно-историческите паметници от Античния период на Стара Загора в туристическа атракция. Археологическите останки, разкрити в центъра на града, бяха запазени и интегрирани в съвременната градска среда с финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие" (2007-2013) - направление "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции". Проектът е на стойност над 4 млн. лева и и обхвана реставрация, консервиране и експониране на елементи на отбранителното съоръжение (портата, крепостните стени, главния площад и улиците на античния град), оформяне на модерни външни експозиционни зони, интерактивна информационна система и туристическа инфраструктура за достъп до комплекса, откъм централния градски площад, за провеждането на спектакли, празненства и други събития. В рамките на проекта бяха обучени служители на Регионалния исторически музей, както и 5-ма аниматори, които ще обслужват посетителите на археологическия културен комплекс, РИМ- Стара Загора и Туристическия информационен център.Дейностите по проекта и очакваният принос за развитието на Стара Загора ще бъдат представени на пресконференция на 15 януари 2014 г. (сряда), от 10.00 часа на Форумния комплекс.В пресконференцията ще участват кметът на Стара Загора Живко Тодоров и зам.-кметът Янчо Калоянов - ръководител на проекта.
Публикувана на 01/13/14 15:47 http://www.cross.bg/stara-zagora-proekta-1390745.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване