01/13/14 16:02
(http://radiomilena.com/)

Петя Казакова с прочувствено слово по повод 136 години от рождението на Яворов /видео/

С поднасянето на венци и цветя пред паметника на Пейо Яворов в Поморие поморийци отбелязаха 136 години от рождението на великия български писател, поет и революционер. Честването започна със слово на Петя Казакова, учител и с рецитиране на стихове от ученичките Сияна Христова, Мари-Никол Маркова и Мила Николова.

„Отбелязваме 136 години от рождението му. Тази година Поморие няма да подмине и още две годишнини – 100 години от смъртта и 115 години от идването на поета в Анхиало”, сподели в прочувственото си слово Петя Казакова.
“Думите убиха човекът Яворов, но не убиха поета, който си тръгна от този свят чист пред съвестта си, по своя воля с достойнството на великите и с болката на самотните и неразбраните. И това, че нас ни има тук, че всяка година каквото  и да ни струва отбелязваме паметта на големия поет в “Яворови дни” е изкупление. Изкупление на историческа вина, мъничка форма на реванш пред паметта на големия”, каза още в словото си Петя Казакова.

Венци и цветя в знак на признателност поднесоха кметът Иван Алексиев, председателят на общинския съвет д-р Милена Енева, обществени дейци и много граждани, дошли да се поклонят пред личността на Пейо Яворов.

 

Публикувана на 01/13/14 16:02 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/0B_MvDZLuUs/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване