01/21/14 13:00
(http://www.hsnovini.com/)

31 социални заведения от областта получават хранителни помощи от БЧК

31 социални заведения в областта ще получат по график остатъчните количества  хранителна помощ от интервенционните запаси на Европейския съюз, информираха от БЧК – Хасково. Раздаването им започна от днес.

Първи продукти получиха 5 социални заведения в Хасково. 512 килограма брашно, ориз, захар и конфитюр бяха доставени днес в Дома за медико-социални грижи за деца в Хасково.

Храните, които не са взети в срок от социално слабите в димитровградско ще бъдат разпределени по график утре между Дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, СУПЦ, Защитеното жилище, Домашния социален патронаж и Центъра за настаняване от семеен тип. Продукти ще получат и социалните заведения в общините Харманли, Тополовград, Стамболово, Ивайловград, Любимец, Симеоновград, Маджарово, и Свиленград. Право на помощ имаха 11 903-ма социално слаби в областта. От тях 11 000 души са получили хранителни продукти, отчетоха от Български червен кръст.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване