01/21/14 12:15
(http://www.hsnovini.com/)

Двата Центъра за настаняване от семеен тип в Хасково са напълно готови да посрещнат обитателите си

28 деца, от които 6 с увреждане ще ползват скоро услугите на новопостроените в Хасково два Центъра за настаняване от семеен тип. Строителството на модерните двуетажни сгради и тяхното пълно обзавеждане приключи, отчетоха от общинска администрация.

Двата центъра са построени в квартал „Република”, на улиците „Съгласие” и ”Единство”. Те се изградени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансиран от ЕС и от ЕФРР. Проектът е на стойност 1 572 780, 07 лв.. Над 100 000 лева е отделила и община Хасково, отчетоха на заключителна пресконференция ръководителите на проекта.

Всеки от центровете е предназначен за настаняването на 14 деца, 3 от които с увреждане. Спалните помещения са индивидуални и всяко дете ще разполага със самостоятелно легло, гардероб и шкаф за лични вещи.  По проекта са оборудвани кухни, трапезария, дневна с зони за игри, библиотека, аудио-визуална техника, място за разговори и почивка. Предвидени са складове и стаи за административния персонал и социалните работници. Всеки център разполага с рампа за инвалиди и асансьор. С изпълнението на проекта се осигурява домашна среда за живот, близка до тези в едно семейство. В момента се извършва подбор на персонала, след назначаването му ще бъдат настанени и децата, уточниха от администрацията.

Гледайте в емисията новини на сайта.    

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване