01/21/14 18:47
(http://noresharski.com/)

МВР бори бума в престъпността с… пенсиониране на полицаи

Два дни след като главният секретар на МВР Светлозар Лазаров призна в ефира на бТВ, че в страната има бум на престъпността, се оказа, че силовото ведомство я бори с пенсиониране на полицаи. На своя пресконференция в БТА днес Синдикалният алианс „Сигурност“ в МВР съобщи, че масово в цялата страна полицаи на по 45-47 години са освобождавани от постовете си за навършени години служба за сметка на по-възрастни техни колеги.

„Подобно масово освобождаване ще създаде редица проблеми в МВР, защото голяма част от полицаите от дълго време са ангажирани с охраната на протестите и на границата ни с Турция. В проблем ще се превърне и охраната на предстоящите избори“, казва лидерът на полицейския синдикат Лукан Лазарски.

Още на 14 януари синдикатите са изпратили писмо до ръководството на министерството за причините за масовото освобождаване на техни колеги, но до този момент отговор няма.

Това е поредният случай на липса на координация между думите и действията на правителството. След като в неделя МВР генсекът Светлозар Лазаров каза, че „Повече полиция е повече сигурност за гражданите“, става ясно, че министерството всъщност прави точно обратното – съкращава щата.

The post МВР бори бума в престъпността с… пенсиониране на полицаи appeared first on Noresharski.com.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване