01/21/14 16:51
(http://www.hsnovini.com/)

Общински служители, кметове и наместници повишават квалификацията си по проект

Общински служители, кметове и наместници от община Хасково ще преминат обучение в рамките на проект, финансиран по оперативна програма „Административен капацитет”. Проектът е на стойност 19 000 лева. Той е с продължителност 12 месеца и трябва да приключи на 18 април т. г.

“Основната му цел на проекта е да подобри ефективността от работата на държавната администрация, чрез обучение на административните структури. За постигане на тази цел ще бъдат проведени общо 14 обучения”, Огнян Костадинов, ръководител проект.

Компютърни курсове ще преминат кметовете и кметските наместници от община Хасково. Те ще бъдат разделени на групи за начинаещи и средно напреднали. Проектът предвижда да бъдат обучени общо 160 общински служители от администрацията.

 Повечето обучения ще бъдат изнесени в град София и ще бъдат проведени в Института за публична администрация. Те ще се проведат през февруари, март и началото на април. Част от обученията са за усъвършенстване на вътрешните комуникации в администрацията, делова комуникация и етикет, държавен протокол и церемониал, професионална етика и етично регулиране в държавната администрация и повишаване на езиковите умения и компетенции.

Предвижда се две изнесени обучения в Пловдив. Курсовете започват от тази седмица в направленията умения за управление на стреса и времето и европейско гражданство и работа в интеркултурна среда, отчетоха от общинската администрация.

Гледайте в емисията новини на сайта.

Димитър Димитров

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване